Shanwei Waterfront Landscape Design International Design Competition
  • Location: Shanwei, China
  • Client: Shanwei Housing and Urban-rural Development Bureau
  • Area: 7.2 km²
  • Design scope:  Planning Research,  Landscape Design
  • Progress: design completed

A new city development and forest parks is created along the large natural beach of Shanwei City.

The forest park along the beach is the core of the project. Inside, visual axis are established to build a connection between the mountain and the sea. These axes penetrate the site and forms physical and visual conduits between the main road and the beach.The forest park serves as a wetland when the water run off from the mountain. It also provides an important green space that missing in the urban area.

The vibrant waterfront boulevard and beach run from the East and West, the ecological restored beach forest provides a precious green shade for citizens and tourists

The project encourages a slow planning spirit and promote a contemporary urban development in harmony with nature.