Changli Jieshi National Park, Hebei
 
  • Location: Hebei, China
  • Client: China Fortune Land Development Ltd.;
  • Site area: 102 km²
  • Discipline: Urban planning and design, transport, agriculture, ecology, lighting, tourism
  • Partners: INTERSCÈNE, RICHEZ ET ASSOCIÉS, FRANCK BOUTTE CONSULTANTS, ARTELIA, CONCEPTO
  • Status: Design competition in 2017; Phase I construction completed in 2017
The construction of Changli Jieshi National Park marked a turning point in the development of rural areas and rectification of land in contemporary China. Its establishment really did bring urban and rural areas into an era of sustainable development. This is both a turning point in China's future and an opportunity for the complete transition of government, enterprises and social models from a short-sighted urban construction model to one that is more in line with the needs today.
 
 
Our objective is to anticipate and understand this change, and we will accomplish this challenge through three core directives:
- Changli is to be an exemplar built with self-sufficient eco-tourism, vineyards and mixed-planting industries of high-quality.
- Making this eco-tourism and self-sufficiency the core theme of this national park, a model for the restoration of natural environment.
- It is confirmed that this sustainable development measures led by CFLD will find the balance between economic and social equity.
 
 
The theme of this project is the conceptual master plan and special design of the Changli Jieshi National Park, with a research scope of 102 km². CFLD has entrusted IFADUR to undertake the role to design for this project with a team of talented expert , through exchanges between experts from China and France, the implementation of a sustainable development strategy was ensured. This multi-expert negotiation mode allows us to find the core concepts and the main development principles of the project, which can stand the test of time, and respect the inherent value of the land. The overall plan was being negotiated by experts of different backgrounds between November 2016 to March 2017. The purpose of the overall design is to construct a detailed plan that defines the remediation strategies of national park in time and space.