Shunde West Ecological Industrial New District Urban Design
 
  • Location: Shunde, China
  • Client: Shunde Western Industrial District Committee
  • Site Area: 2.67  km²
  • Discipline: Overall urban design
  • Status: Design completed
Different urban design were applied in each units: The different combination of ground elevations (hard, lawn, greenbelt, etc.) and ponds would be linked by cannels that run across the site, The urban road system is designed to be the higher part within the site, and the overall elevation inside the group unit is slightly lower than the road, making the area slightly concaved. The reservoir between the west of the site and the expressway would be transformed into a seasonal ecological reservoir of the site, consisting of a pool and a natural lawn that could be submerged. The design of the riverbank on the east is to preserve and enlarge the natural landscape of the exiting rivers, in addition, by installing plant water purification system, water gathered on rainy days would be purified before being guided by the cannels into the river.